Facebook

Lengyelország

Lengyelország teljes éremsorozatot adott ki a Naprendszer fő égitestjeinek képével, a Naptól a Neptunuszig.

A Lengyelországban kiadott érmesorozat kilenc részből áll. Az első a sugárzó Napot ábrázolja a középpontban körülötte a bolygók és azok pályái látszódnak. A Napról nem készült fénykép, az érem aranyozva van. A többi érem ezüst színű. A nyolc további érem a nagybolygókat ábrázolja egyesével, ezek: "MERCURIUS", "VENUS", "TERRA", "MARS", "JUPITER", "SATURNUS", "URANUS", "NEPTUNUS". A bolygókat távcsővel készült fényképük, asztrológia jelük és nevük megadásával ábrázolták érmenként. Az éremképek további részét két csoportba lehet osztani. Az egyik a belső, sziklás bolygókhoz, a másik a külső gázóriásokhoz. A érmekollekció 0.925-ös finomságú ezüstből készült, darabonként 14,14 gramm súlyban és 32 mm átmérővel.

len 2 elolaplen 1 elolap

len 4 elolaplen 3 elolap

len 6 elolaplen 5 elolap

len 8 elolaplen 7 elolap

len 10 len 9 elolap

Az érmeszettet kerek dobozban helyezték el, a Nap középen, körülötte a bolygók.

Mind a kilenc érem hátlapja megegyezik. Atlasz a vállán tartja a világot. Felette a Naprendszer. A felirat alul: "SYSTEMA SOLARE". Legalul az érem anyagát és finomságátjelölték: "Ag 925".

len 1 hatlap

Az érmék certifikáttal is rendelkeznek. Az csak a certifikáton került jelölésre, hogy az egész szettet a Csillagászat nemzetközi Éve 2009 keretében bocsátották ki.

len 11