Facebook

A csillagászat nem magányos tevékenység. Klubok, iskolák, összejövetelek, díjak tarkítják. Sőt 2009-ben még nemzetközi éve is volt.

awardTöbb csillagászati szervezet - hivatásos és amatőr egyaránt - ad díjérmet az arra érdemesnek. Egyes iskolák szintén kiadnak érmeket az ott tanulóknak jutalmul, vagy csak emlékbe végzésük után.

 

 

 


 

A csillagászat Nemzetközi Éve 2009 (CSNÉ200) alkalmából ünnepeltük világszerte a csillagászatot, és annak hozzájárulását a társadalomhoz és a kultúrához. Az év kiválasztásának apropója az volt, hogy 400 évvel azelőtt Galileo Galilei először használt távcsövet csillagászati megfigyeléshez. Az Év célja, hogy serkentse az érdeklődést világszerte - különösen a fiatalok között - a csillagászat és a tudomány iránt, az következő központi témára alapozva: "Az Univerzum, benne élsz, fedezd fel". A CSNÉ2009 eseményei és tevékenységei nagyobb megbecsülést hoznak a csillagászat képzelő erőt megmozgató aspektusának, és így felbecsülhetetlen megosztott erőforrást jelentenek minden nemzet számára. A nevezetes eseményre emlékpénzek, emlékérmek kerültek kibocsátásra a világ számos országában.