Facebook

Felhasznált és javasolt irodalom

 

A honlap fejlesztése során a következő elektronikus és nyomtatott irodalmat használtam fel:

 

Wikipédia, a szabad enciklopédia rendkívül gazdag forrás, ahol csak lehetett az adott cikkből link mutat a megfelelő wikipédiás cikkre.
Marshall Faintich könyvének honlapja A bevezetőben már említett forrás értékű munka, főként ókori és középkori példákkal.
Americal Journal of Numismatics Volume XXIV-XXVI. David L. Walter kitűnő és részletes munkája a történelmi üstökösökről, történelmi háttérrel, érmek leírásával, latin szövegek fordításával, az 1890-es évek elejéről.
 Dr. Wodetzky József: Üstökösök  Az 1910-ben kiadott könyv összefoglalja a kor tudását az üstökösökről és az ismertebb történelmi üstökösöket is részletesen tárgyalja.
Vargha Domokosné : Zách János Ferenc (1754–1832) Csillagász Részletes életrajzi könyv a kiváló tudósról és szervezőről.
Gudrun Wolfschmidt (ed.): Cultural Heritage of Astronomical Observatories

Proceedings of the International ICOMOS Symposium in Hamburg, October 14–17, 2008

Néhány csillagászati obszervatórium történetének leírása. Ahol a műből idéztünk ott az "ICOMOS" jelölést használtuk.

IYA2009 Commemorative Coins by Prasanna Deshapriya A szerző által publikált odf fájl részletes leírást ad a  Csillagászat Nemzetközi Éve 2009 alkalmából kiadott emléklrmekről és emlékpénzekről.
Historical and Commemorative Medals  Több mint 500 történelmi emlékérem Amerikából és Európából a XIV-tól a XIX-ik századig. Ben Weiss nagyszerű gyűjteménye jó felbontású képekkel, további hasznos linkekkel az emlékérem gyűjtőknek.